+1
Send
Share
Send

400m-løp er et av de fire hovedsprintbanesporene og feltbegivenhetene. På 400m er løpere plassert i forskyvde startblokker for å sikre at alle dekker samme avstand. 400m er den lengste av sprints og krever hastighet, kraft, pacing teknikk og riktig pust for å oppnå optimale resultater.

Racing Strategi

Ulike løpere har individuelle strategier for hvordan de skal fungere godt i en 400m sprint. En vanlig måte å løpe på løp er å bryte hardt ut av blokkene og fortsette å løpe hard hele veien gjennom første sving. Slapp av tempoet litt etter hvert som banen løper ut, og deretter øke hastigheten igjen rundt den andre svingen. Sprint i full fart nedover finalen straks til mål.

Starten

Hvordan du puster i starten av løpet, hjelper deg med å bestemme hvor godt du kommer unna og kan gjøre en forskjell i et nært løp. Pust forsiktig og jevnt under "På dine karakterer" del av starten. Hold pusten når starteren kaller "Set" og deretter puster ut kraftig på lyden av pistolen mens du eksploderer fremover.

Cadence Puste

Cadence puste er en måte å styre pusten din under en sprint. En kadence refererer til å organisere pusten din inn i en rytme mens du løper. Etablering av en kadence gjør pusten andre natur, men også effektiv. Velg en 3-3 eller 4-4 kadens for løpet, avhengig av hvor fort du kjører og hva som er mest behagelig. En 3-3 kadens betyr at du inhalerer i tre trinn, og deretter puster ut i tre trinn, og gjenta.

Naturlig puste

Noen løpere foretrekker bare å puste naturlig i 400m sprinten. Dette betyr at du skal kjøre løp og la pusten ta vare på seg selv uten å bekymre deg for det. Mange ville hevde at å etablere et sett mønster eller rytme til pusten er mer effektiv og gjør at du kan kjøre ditt raskeste løp, men til slutt er det opp til deg. Ingen bestemt metode fungerer best for alle, og det er ikke noe riktig eller feil svar når det gjelder pusten din i løpet av løpet. Eksperimenter med ulike pusteteknikker til du finner en som fungerer best for din kjørerestil, og deretter gå med den.