+1
Send
Share
Send

Hvis du liker å løpe, eller ønsker å bli involvert i en sport som tilbyr individuelle og teamutfordringer pluss mange helsemessige fordeler, kan løpebane være den perfekte løsningen. Sporet løpere dekker en rekke avstander, avhengig av deres spesialitet, alt fra utbredt sprint i 100 meter dash til lengre avstander som 2-mile rase.

Running Safety

Før du begynner et løpende program, får du en fullstendig fysisk dose fra legen din for å sikre at du er i stand til å kjøre. Varm opp med jogging i et sakte, avslappet tempo for ett runde rundt banen, og strekk deretter før treningsøkten. Disse pre-treningsstrekningene skal være dynamiske, og beveger lemmerne gradvis komfortabelt gjennom deres bevegelsesområder. Oppvarming vil få musklene dine løs, noe som gjør dem mindre sannsynlig å rive når du starter treningsøkten. Hvis du føler seg skarp eller vedvarende smerte under kjøring, stopp umiddelbart og kontakt din trener, lege eller trener.

Sporavstander

Standard utendørs spor er 400 meter, og innendørs spor er ofte 200 meter, og krever at du løper dobbelt så mange runder for å nå samme avstand. Fire runder på et standard spor er en kilometer. Sporløpere konkurrerer på en rekke avstander, fra 100 meter sprint til 5K løp. Midtdistanse løp inkluderer 800-meter løypen, som er to runder rundt banen, så vel som kilometerløp. Det er også reléer, inkludert de fire med 400 meter reléet, hvor hver person kjører ett runde, og det fire med 800 meter reléet, hvor hver person løper to runder. De fleste føler seg naturlig tilbøyelig til å kjøre enten kort, mellom eller lang avstand, og du bør velge avstandene du føler deg komfortabel med.

Grunnopplæring

Hvis du kjører med et lag, trenger du ikke å utarbeide dine egne treningsøkter, men hvis du er alene, kan du lage ditt eget sporprogram. Det er viktig å begynne trening før løp sesongen begynner, slik at kroppen din vil være forberedt på å møte de fysiske og mentale kravene til racing. Å sette opp et grunnleggende treningsnivå kan også hjelpe deg med å unngå skade mens du går inn i motorsesongen. Langdistanse- og mellomdistanse løpere bør gjøre noen vei løp et par ganger i uken for å bygge utholdenhet, mens sprintere kan gjøre treningsøkter på banen for grunnopplæring. For eksempel, hvis du trener for et 5k-løp, utfør tre runder på 10 til 15 minutter hver uke i løpet av treningen.

Hastighetsøkter

Alle løpere trenger treningsøkter for å forbedre løpevennligheten. Hastighetsøvelser varierer i avstand og intensitet avhengig av hvilke hendelser du trener for. Intervalltrening er en populær form for hurtighetstrening. Under intervalltrening gjør løpere repetisjoner av angitte avstander i et raskt tempo, og hvile mellom reps ved å gå eller jogge. Runner's Resource anbefaler hvile for dobbelt så lenge som hvert intervall; så hvis du kjører 400 meter mellomrom på 80 sekunder, hvil i to minutter og 40 sekunder mellom hvert intervall.

Mental forberedelse

Kjører er en mental sport som krever seighet og besluttsomhet. Berømte distansløper Steve Prefontaine refererte til den mentale siden av å kjøre med sitt berømte sitat: "Mange mennesker kjører et løp for å se hvem som er raskeste. Jeg løper for å se hvem som har det meste." For å gjøre det bra i løp, må spor idrettsutøvere trene mental disiplin ved å tenke positivt og ikke gi opp eller bremse når utfordringer oppstår. Å holde seg til treningsprogrammet vil ikke bare trene kroppen din, men vil hjelpe deg med å utvikle selvtillit og seighet som løper.